Exaccofisc

EXF Online

BTW: Geen BTW-listing meer voor Kleine Ondernemers

« Terug

De ondernemingen die voldoen aan de voorwaarden van “Kleine Onderneming” en zich geregistreerd hebben bij de BTW-administratie onder de vrijstellingsregeling kunnen vanaf nu ook vrijgesteld worden voor het indienen van de jaarlijkse aangifte inzake de BTW-Listing.

Dit echter wel onder bepaalde voorwaarden:

De btw-klantenlisting

Even ter herinnering, de BTW listing dient jaarlijks te worden ingediend voor 31 maart voor alle BTW-geregistreerde ondernemingen (dus tot nog toe ook voor de vrijstellingsregelingen). Het gaat concreet om de lijst van alle klanten met een Belgisch btw-nummer aan wie het voorbije jaar in totaal voor meer dan € 250 gefactureerd werd.

Zelfs al heeft de onderneming zo geen klanten diende deze nog altijd een NIHIL aangifte in te dienen. Maar daar komt nu verandering in!

Nihillisting niet meer nodig!

Geen ‘lege’ lijst meer! Inderdaad. Een kleine ondernemer die niemand moet vermelden op zijn listing, moet hem nu ook niet meer indienen (bericht FOD Financien, 06.09.2016) . Dat is concreet het geval als geen van de klanten boven die € 250 komt en/of als het particuliere klanten zijn.

Vanaf wanneer? Vanaf nu! De eerste nihillisting die niet meer ingediend moet worden, is m.a.w. reeds deze over het jaar 2016 die normaliter vóór 31 maart 2017 binnen moet zijn.

 

Bron: Indicator en FOD Financiën

14-10-2016